Лікар пояснила, як кава може знизити ризик недоумства на 65%

Деменція визначає деструктивний набір симптомів, пов’язаних із занепадом мозку. У той час як деякі фактори ризику, такі як вік, не підлягають обговоренню, є речі, які позитивно впливають на ситуацію. Для прикладу, лікар Майкл Мослі стверджує, що така звичайна річ, як кава може суттєво знизити ризик старечого слабоумства.

Незалежно від того, чи починаєте ви свій день з міцної чашки або вживаєте чорний напій пізніше протягом дня, щоб подолати післяобідній спад сил та емоцій, кава є одним із найпопулярніших напоїв.

“Горнятко кави, що відрізняється багатим смаком, може дати більше, ніж заряд енергії. Гарячий напій може знизити ризик розвитку деменції на колосальні 65 відсотків”.

Дослідження показало, що вживання двох-трьох чашок кави на день може захистити ваш мозок.

Дослідники припустили, що цей ефект може бути пов’язаний з тим фактом, що кофеїн є потужним антиоксидантом. Нейрони головного мозку дуже вразливі до окислювального стресу, який викликає запалення нервової системи.

Вважається, що при хворобі Альцгеймера окислювальний стрес викликає відкладення характерних В-амілоїдних та тау-білків. Дослідження, проведені на гризунах показали, що кофеїн запобігає окислювальному стресу і знижує нейрозапалення.

Поділись


Новини партнерів