Лікар розповіла від яких продуктів варто відмовитись при гіпотиреозі

При зниженій активності щитовидної залози часте споживання борошняного та солодкого може спричинити серйозну прибавку у вазі, попереджає дієтолог та нутриціолог Дар’я Русакова.

В одному з її інтерв’ю прозвучала думка про те, що людям, яким діагностовано гіпотиреоз, необхідно строго контролювати присутність у раціоні рафінованих вуглеводів. Медик нагадала, що гіпотиреоз означає знижену активність щитоподібної залози та недостатнє вироблення її гормонів.

«Людям з нестачею гормонів щитовидної залози слід мінімізувати вживання борошняного та солодкого. У таких пацієнтів знижено швидкість обміну речовин», – пояснила Русакова.

Фахівець уточнила, що за такого уповільнення обмінних процесів організм витрачає менше калорій під час фізичної активності. Якщо людина з гіпотиреозом вживатиме калорійні продукти (до яких відносяться солодкі та борошняні вироби) жировідкладення у нех буде інтенсивніше, ніж у людини без гіпотиреозу.

“Тому рекомендується скорочувати калорійність раціону, переважно обмежувати прості вуглеводи”, – резюмувала медик.

Поділись


Новини партнерів