Лікар: ранкові пробіжки можуть бути смертельно небезпечними

В інтерв’ю лікаря травматолога-ортопеда Костянтина Тернового прозвучало застереження про шкоду занять бігом – саме ранкових пробіжок міськими вулицями. Медик заявив, що такі пробіжки часто здаються чимось захоплюючим і корисним, тоді як насправді вони здатні створити чимало проблем. Для людей непідготовлених спонтанне рішення почати займатися бігом може стати смертельно небезпечним через свої наслідки.

“Значну кількість раптових смертей спровокувало саме надмірне навантаження на непідготовлений до пробіжки організм”, – сказав Терновий.

Фахівець додав, що результатом ранкових пробіжок може стати схильність до травм колінного суглоба, гомілковостопного суглоба.

Інший мінус – це вдихання брудного повітря на вулицях міста. Багато людей до того ж займаються бігом по сусідству із жвавими трасами. Ризик проникнення в організм токсичних речовин при цьому зростає багаторазово.

Навіть тим, хто бігає давно, лікар радить переходити із бігу на ходьбу. Та ж скандинавська ходьба є більш корисною для організму, переконаний експерт.

«Від інтенсивного бігу трапляється досить велика кількість смертей через серцево-судинну систему», – констатував він.

Поділись


Новини партнерів