Дієтолог повідомив про користь певних видів хліба

За словами лікаря-дієтолога Михайла Гінзбурга, якісний хліб із правильного борошна є одним із бажаних та корисних продуктів у раціоні харчування.

Лікар Гінзбург розповів про виражену користь певних видів хліба для здоров’я людей. Корисними, сказав він, є житній та цільнозерновий хліб.

“Вживання житнього або цільнозернового хліба може знизити ризики розвитку запальних процесів в організмі і сприяє схудненню”, – заявив дієтолог.

Гінзбург порекомендував відмовитися від хліба, для якого використовують біле пшеничне борошно вищого ґатунку. Такий продукт насичений вуглеводами, що швидко засвоюються, і його вживання підвищує вміст цукру в крові. Крім того, організм починає дуже швидко засвоювати калорії і наслідком постійної присутності в меню білих батонів, булочок і лавашів може стати збільшення у вазі, швидке ожиріння живота, стегон.

При вживанні житнього чи цільнозернового хліба засвоєння вуглеводів відбувається повільніше, що продовжує відчуття ситості. Гінзбург вважає корисним для здоров’я помірне вживання такого хліба – особливо, якщо до нього додаються різні злаки або насіння. Таким чином, з хлібом організм отримуватиме вітаміни групи В та мікроелементи калій, магній, селен.

«Такий хліб сприяє зниженню загальної калорійності харчування, захищає від набору ваги та вікових хвороб, є профілактикою діабету, атеросклерозу та раннього старіння», – констатував експерт.

Поділись


Новини партнерів