Дієтолог назвала два простих та доступних способи знизити холестерин

Прості зміни способу життя, такі як фізичні вправи можуть допомогти знизити рівень холестерину.

Вкрай важливо, щоб люди вживали необхідних заходів для підтримки низького рівня холестерину, оскільки його високий рівень може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, включаючи серцевий напад та інсульт. Вправи — один із найкращих способів зробити це.

«Вправи – чудовий початок, якщо ви намагаєтеся знизити рівень шкідливого холестерину. Але не варто зупинятися на досягнутому. Поєднання вправ зі здоровою дієтою та способом життя має найбільший вплив», – каже лікар-дієтолог Василина Пономарьова.

Завжди консультуйтеся з лікарем, перш ніж починати програму вправ, особливо якщо через високий рівень холестерину ви схильні до безпосереднього ризику серцевих захворювань або інсульту. Крім зниження рівня холестерину, фізичні вправи можуть допомогти наростити м’язову масу та покращити психічне здоров’я.

Однак, хоча фізичні вправи можуть допомогти знизити рівень холестерину, це не єдиний спосіб.

Ви можете знизити його рівень, обмеживши кількість трансжирів, які ви їсте. Це означає, що потрібно уважно читати етикетки на продуктах. В одній порції повинно бути не більше 2 г жиру, і на його частку повинно припадати менше 7 відсотків вашого щоденного споживання калорій.

“Трансжири дуже негативно впливають на організм. Вони не лише погіршують рівень холестерину, а й збільшують маркери запалення. Це може призвести до запалення кровоносних судин, фактора ризику серцевих нападів”.

Поділись


Новини партнерів