Лікар назвала продукти для очищення печінки та її гарної роботи

Лікар нагадала, як важливо мати здорову, активну печінку – цей орган включений у процес травлення, розщеплення жиру та інших поживних речовин, обмінних процесів, виробництва жовчі та холестерину, виведення потенційних токсинів. Хоча печінка має вражаючу здатність до регенерації, слід піклуватися про неї, щоб не допускати скупчення в органі жиру та шкідливих сполук.

Кардіолог Ольга Бокерія поінформувала про існування продуктів, які допомагають печінці очищатися від небажаних та руйнівних для неї речовин. Одним із таких продуктів вона назвала буряк.

«Буряк сприяє зниженню запалення, покращує виведення жовчі».

До переліку інших продуктів, корисних для очищення печінки та її гарної роботи, лікар включила:

  • хрестоцвіті овочі – різні види капусти,
  • варені яйця,
  • часник,
  • жирну рибу,
  • лимон.

Крім цього, для здоров’я печінки важливо вживати достатню кількість чистої води та бути фізично активною, рухливою людиною, а також уникати зловживання алкоголем та ліками, констатувала фахівець.

Поділись


Новини партнерів