Лікар назвала небезпечні для людей похилого віку поєднання продуктів

“Поєднання таких продуктів, як м’ясо і картопля, або м’ясо і макарони, молоко та печиво в раціоні людей похилого віку бути не повинно”, – попередила дієтолог Олена Соломатіна.

За словами лікаря-дієтолога, травлення у похилому віці не може похизуватися тією ж активністю, що в молоді роки – шлунково-кишковому тракту складніше перетравлювати їжу. Соломатіна підкреслила, що люди похилого віку повинні їсти більш легку їжу, не допускаючи у своєму повсякденному важких страв.

«Старшим людям варто уникати важких поєднань, наприклад м’яса з картоплею чи макаронами, щоб додатково не навантажувати травну систему», – сказала лікар.

Експерт зазначила, що нехтування цією умовою сприяє появі метеоризму, бродіння, важкості в животі. Тяжка їжа вестиме до напруги всіх систем, інтоксикації організму.

«Шматок смаженого м’яса з картоплею – це взагалі неприпустимо для літньої людини, бо й молода це перетравить насилу. Це дуже велике навантаження на шлунково-кишковий тракт», – заявила Олена Соломатіна.

Також медик рекомендує людям похилого віку не мати звички їсти хліб на додаток практично до всього – як разом з першими стравами, так і іншими, включаючи каші та борошняні вироби. Манера закушувати хлібом всі страви підвищує ризик хворих поєднань, які перевантажують ШКТ та сприяють підвищенню цукру в крові.

Крім цього, шкідливим у похилому віці медик вважає поєднання молока з вуглеводними продуктами (наприклад, з випічкою).

Поділись


Новини партнерів