Ендокринолог назвала найпоширеніші симптоми гіпотеріозу

Гіпотиреоз проявляється по-різному, але у багатьох випадках симптоми залишаються непомітними, доки стан не прогресує. Як тільки рівень щитовидної залози стає надзвичайно низьким, неминуче виникають фізичні та неврологічні зміни. Вони можуть проявлятися у вигляді змін обличчя, голосу та мови.

Нестача гормону щитовидної залози може бути пов’язана з набряком обличчя, хоча це може вплинути не на всіх людей з гіпотиреозом.

“Ці зміни у зовнішності, поряд з іншими відмінностями в голосі, можуть бути особливо очевидними на пізніх стадіях захворювання. Голосові характеристики у пацієнтів з гіпотиреозом широко варіюються. Цей стан викликав помітні зміни, такі як низький голос, шорсткість, зниження діапазону та вокальна втома”, – каже ендокринолог Антоніна Гурєєва.

Зміни в манері мови можуть свідчити про порушення функції нервів. Недостатня активність щитовидної залози, також відома як гіпотиреоз, може мати широкий спектр симптомів, але деякі з найбільш інтригуючих та дивовижних – це ті, що впливають на ваше обличчя.

“Наприклад, оскільки низький рівень гормонів щитовидної залози уповільнює деякі функції організму, це може призвести до зниження стимуляції нервів та м’язів обличчя”.

У цьому стані залоза не виробляє достатньо гормону, який безпосередньо впливає на різні органи та процеси організму.

Поділись


Новини партнерів