Лікарі пояснили, як відрізнити серцевий біль від невралгії

Якщо в грудях виникає біль, це може говорити про неврологічні захворювання або про проблеми з серцем, включаючи дуже серйозні та небезпечні – як їх відрізнити?

Лікарі пояснили, у чому полягає відмінність болю, викликаного невралгією, та болю через серцеві патології. Кардіолог Наталія Чуїч уточнила, на які проблеми із серцем може вказувати хворобливе відчуття в ділянці грудей.

«Наприклад, інфаркт міокарда, аневризма аорти, стенокардія або тромбоемболія легеневої артерії», – говорить медик.

Чуїч додала, що і невралгія, і хворе серце можуть заявляти про себе схожими симптомами – це біль у грудині зліва або його віддача в руку чи шию, лопатку. Чим вони відрізняються?

«При серцевому нападі болю немає чіткої локалізації. При невралгіях зазвичай можна знайти чітку точку, в якій неприємні відчуття максимально сильні», – поділилася кардіолог.

Наталія Чуїч додала, що невралгічний напад є тривалішим за часом, і його біль постійний за своїм характером, тоді як при ураженні серця він «накатує хвилями». Крім того, для серцевого болю характерні давлячі, стискаючі, пекучі відчуття за грудиною, а невралгія відрізняється ниючим, тягнучим і монотонним болем.

Інший фахівець, невролог Микола Вотчицев повідомив, що біль, що відчувається у грудній клітці, є поширеним симптомом, причиною якого можуть бути різні патології та порушення. Відразу сказати, чому болить у грудях, дуже важко: досвідчений лікар врахує всі стани, що супроводжують її, перш ніж поставить діагноз.

«Болем у грудях можуть проявлятися виразка шлунка, пневмонія, панкреатит і, навіть, спазм драбинчастих м’язів, який за рахунок здавлення нервових стовбурів нерідко викликає такий самий біль у руці, як при інфаркті», – сказав невролог.

Вотчицев підкреслив, що з болем зліва, біля серця слід звертатися до лікарів, а не знеболювати його самостійно.

Поділись


Новини партнерів