Вчені назвали овоч, який знижує рівень цукру в крові

Згідно з проведеним дослідженням, додавання в регулярний раціон звичайної цибулі може бути одним із найпростіших і найефективніших способів домогтися зниження рівня цукру в крові.

Найбільш поширеним видом діабету є діабет 2 типу, при якому в організмі відбуваються порушення, пов’язані з виробленням інсуліну (гормон, що допомагає регулювати стабільний рівень цукру в крові). В результаті рівень глюкози в крові може досягти небезпечної висоти та спричинити цілий каскад ускладнень.

У той же час такий поширений і доступний овоч, як цибуля, покращує захист організму від сплесків цукру в крові. Зокрема про «необхідність додавання цього овоча до повсякденного раціону для зниження рівня цукру в крові» було заявлено на 97-мих щорічних зборах Ендокринологічного товариства в Сан-Дієго.

«Цибуля дешева і доступна, може використовуватися як харчова добавка. У неї є потенціал для використання у лікуванні пацієнтів з діабетом» – повідомили дослідники під керівництвом професора Ентоні Оджі.

Дослідницька група вивчала дію екстракту цибулі на щурах, розділених на різні групи. Тварини з діабетом отримували різні дози екстракту цибулі – вчених цікавило, чи він посилить ефект метформіну (ліки, що використовуються в лікуванні діабету). Випробування підтвердило, що тварини, які отримували препарат і екстракт цибулі, демонстрували помітне зниження рівня цукру в крові. Зокрема, було зафіксовано, що цукор знижувався на 35 та 50 відсотків.

Крім того, цибуля сприяє зниженню підвищеного холестерину, констатували експериментатори. Як і у випадку з високим рівнем глюкози в крові, доза екстракту цибулі 400 мг і 600 мг на кілограм маси тіла виявилася найбільш ефективною щодо холестерину. Керівник проекту, професор Оджі висловився про те, що цибуля здатна збільшувати швидкість метаболізму. Втім, який саме механізм дозволяє пряному овочу викликати зниження рівня глюкози в крові, вчені поки що точно сказати не можуть.

Поділись


Новини партнерів