Онколог назвав продукти, які збільшують ризик раку шлунка

Нездорові харчові звички є одним із ключових факторів, які збільшують ймовірність розвитку раку шлунка, – про це нагадав лікар-онколог Іван Карасьов.

Медик повідомив, що ризик захворіти на рак шлунка особливо серйозно зростає після 50 років. Серед провідних причин небезпечної недуги онколог Карасьов назвав зневагу до здорових правил харчування, зловживання окремими продуктами.

«Люди з підозрою на рак, як правило, їдять чимало солі, не можуть обійтися без досолювання. Крім того, небезпечним є вживання копченого та в’яленого м’яса, а також різних харчових нітратів», – перерахував медик.

Фахівець наголосив, що на початковій стадії рак шлунка успішно «ховається», у цей період розвитку злоякісної хвороби важко помітити будь-які специфічні симптоми. Найбільш ефективним способом своєчасно виявити цей вид раку є профілактична ендоскопічна діагностика, переконаний Карасьов.

«У Японії ендоскопічну діагностику використовують як профілактичне обстеження здорового населення, і в результаті смертність від раку шлунка в Країні сонця, що сходить, одна з найнижчих у світі».

На думку Карасьова, після настання 40 років людям слід періодично проходити гастроскопію. При цьому обстеженні лікарі зможуть виявити характерні ураження слизової оболонки шлунка, що дозволить своєчасно розпочати необхідну терапію.

Поділись


Новини партнерів