Артрит: 4 багаті калієм фрукти покращують стан суглобів

Артрит – це довічний патологічний стан, при якому в організмі підвищується рівень запальних компонентів, що провокують руйнування суглобів. Медики розрізняють численні типи артриту, що характеризуються набряками у місцях ушкоджених суглобів, їх болісністю та скутістю, а також м’язовою слабкістю в тілі.

Ліків для боротьби з артритом немає, тому важливо дотримуватися певного способу життя, адже це допомагає контролювати стан організму. Харчування має дуже велике значення: воно може сприяти як загостренню запалення та хворобливих симптомів, так і їхній ремісії. Зокрема, покращити стан суглобів та запобігти появі неприємних симптомів артриту допомагають продукти, що містять калій.

«Продукти, багаті на калій, можуть бути ключем до боротьби з артритом», – про це в інтерв’ю виданню Express заявила лікар Клер Моррісон.

За словами медика, калій допомагає збалансувати надлишок натрію із солі, тим самим зменшуючи затримку рідини та сприяючи правильному використанню кальцію в кістках та суглобах. Цей ефект мінералу було підтверджено дослідженням, результати якого опублікував The Journal of Pain. Вчені, які проводили його, виявили, що люди, хворі на ревматоїдний артрит (РА), мають найнижчі показники вмісту калію в крові.

Лікар Моррісон порадила з урахуванням цього вживати чотири фрукти, які можуть допомогти підвищити рівень калію в організмі.

“Відмінні джерела калію – банани, дині, апельсини, абрикоси”, – уточнила лікарка.

Фахівець нагадала, що найпоширенішою формою артриту є остеоартрит, який здебільшого вражає суглоби рук, коліна, хребет та стегна. Другий за поширеністю тип – це ревматоїдний артрит (РА), що виникає внаслідок аутоімунного збою (імуна система організму атакує здорові суглоби). При обох типах постраждалі люди стикаються із запаленням у суглобах та тканинах навколо них, болем, скутістю рухів.

Поділись


Новини партнерів