Терапевт пояснила, кому не можна вживати молоко

При наявній у людини лактазній недостатності пити молоко їй протипоказано, – про це нагадала в інтерв’ю терапевт та дієтолог Олена Тихомирова.

Лікар пояснила, що лактаза є ферментом підшлункової залози. Завдяки її виробленню організм нормально засвоює молоко. Лактаза допомагає травленню розщеплювати лактозу – цукор, що міститься у молоці.

«Фермент лактаза розщеплює лактозу до глюкози та галактози, які потім всмоктуються в кишечник без жодних негативних наслідків для організму», – розповіла фахівець.

Тихомирова повідомила, що далеко не у всіх людей лактаза повноцінно виділяється підшлунковою залозою протягом життя.

“У деяких дорослих людей фермент лактази з часом може зникнути, або його активність помітно знижується”.

За словами медика, на лактазну недостатність, при якій не засвоюється «молочка», вказують симптоми у вигляді здуття, бурчання, газоутворення, дискомфорту в животі та інших відчуттів, властивих нетравленню – всі вони виникають після вживання молока та продуктів на його основі. Якщо ви спостерігаєте у себе ці симптоми, пити молоко вам не слід, інакше може постраждати мікрофлора травного тракту.

Якщо дорослий організм сприймає молоко добре, воно буде корисним доповненням до раціону – цей продукт забезпечує організм вітамінами, здоровим молочним жиром, кальцієм, білком.

Поділись


Новини партнерів