Вчені: декілька чашок чаю на день ефективно знижують ризик діабету

Дослідження показало, що чай є ефективним натуральним засобом для запобігання розвитку діабету 2 типу, найпоширенішого варіанту цукрового діабету в сучасних людей.

Захворювання на діабет вимагає найретельнішого контролю над рівнем цукру в крові, щоб уникнути появи можливих ускладнень. Одним із найкращих способів робити це є наявність здорових звичок, констатують вчені.

«Діабет 2 типу може бути викликаний неправильним харчуванням, що призводить до основного фактора ризику цього захворювання – ожиріння. Тим не менше, йому цілком можна запобігти – ефект ремісії досягається завдяки поєднанню збалансованого раціону та регулярних фізичних вправ», – поінформував журнал Diabetologia.

Видання опублікувало результати дослідження, які свідчать, що зменшити ризик розвитку діабету ефективно допомагає вживання чаю. Висновок про це було зроблено після систематичного огляду 19 когортних досліджень за участю понад мільйона осіб.

“Вживання як мінімум чотирьох чашок чаю на день може знизити ризик розвитку діабету 2 типу на 17 відсотків, тоді як у тих, хто випиває від однієї до трьох чашок, ризик знижується на 4 відсотки”, – встановили автори роботи.

Провідний автор дослідження доктор Сяїн Лі зауважив, що антидіабетична дія чаю може пояснюватися комплексним впливом його антиканцерогенних, протизапальних та антиоксидантних сполук. Вчений заявив, що результати дослідження вражають, оскільки доводять ефективність дуже простого та доступного заходу. При цьому було виявлено, що антидіабетична дія чаю у людей, що споживають його, проявлялася незалежно від його виду.

Поділись


Новини партнерів