Експерти назвали небезпечний продукт, який суттєво підвищує ризик інсульту

Оскільки інсульт вимагає невідкладної медичної допомоги та швидкого реагування, профілактика в цьому випадку буде набагато кращою, ніж лікування. Незважаючи на те, що існує безліч втручань, які можуть знизити ризик виникнення інсульту, продукт, який ви споживаєте щодня, може поставити під загрозу ваше життя та здоров’я.

Інсульт є серйозним небезпечним для життя захворюванням, яке виникає, коли припиняється кровопостачання частини мозку. Шкідливий спосіб життя може бути причиною появи цього захворювання.

“Хоча гострі страви не обов’язково будуть шкідливими для вас, надмірне вживання солі може збільшити ризик інсульту. Занадто багато солі може в кінцевому підсумку призвести до інсульту. Сіль є найбільшим джерелом натрію в раціоні, а надто багато натрію сприяє високому кров’яному тиску, що, у свою чергу, збільшує ризик серцевого нападу та інсульту”, – каже лікар-нутриціолог Ігор Строков.

За оцінками, 80 відсоткам серцево-судинних захворювань можна запобігти. Більше того, споживання солі є “контрольованим фактором ризику номер один для високого кров’яного тиску”.

Причина, через яку сіль підвищує кров’яний тиск, зводиться до затримки води. Вживання надто великої кількості солі збільшує кількість води в крові, що призводить до додаткового тиску на стінки судин.

Поділись


Новини партнерів