Лікар-дієтолог перерахувала продукти, які провокують рак

Не всі продукти однаково корисні для людини. Деякі з них стають причиною розвитку серйозних захворювань. Фахівець розповіла, які продукти сприяють виникненню онкології.

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна повідомила, що викликати рак можуть продукти, що порушують метаболізм людини. Серед них смажені у олії продукти.

Олія з низькою точкою димлення сприяє виникненню канцерогенів, які призводять до раку, – попередила Соломатіна.

За словами дієтолога, існують види риби, які накопичують негативні речовини, що провокують ракові пухлини. Зокрема, тунець містить велику кількість ртуті.

Велика кількість цукру, яку організм не може утилізувати, переробляється в жир, що провокує запалення гормонів, це і призводить до онкогенезу, — пояснила лікар.

Вживання ковбас та сосисок теж може спровокувати рак. Висока концентрація нітриту натрію у цих продуктах призводить до виникнення раку, зазначила Соломатіна.

Дієтолог також розповіла, що якщо все ж таки хочеться з’їсти шкідливі продукти, необхідно обмежити їх споживання до мінімуму.

Поділись


Новини партнерів