Людям з високим холестерином потрібно влаштовувати перекуси червоним виноградом.
Червоний виноград допоможе знизити високий рівень “поганого” холестерину – того типу холестерину, який підвищує ризик серйозних проблем зі здоров’ям. Про здатність продукту ефективно боротися із підвищеним вмістом холестерину повідомили дослідники Гарвардської медичної школи.
Причина, через яку червоний виноград настільки ефективний, полягає на думку вчених у пектинових речовинах. Пектин – це різновид розчинної клітковини, яка блокує всмоктування певної кількості холестерину в кров.
Цікаво, що гарвардські експерти не єдині, хто пов’язує вживання такого винограду зі зниженням холестерину. Журнал Nutrients опублікував дані, які свідчать, що перекуси таким виноградом здатні зменшити вміст холестерину в крові на 6 відсотків. Інше дослідження показало: червоний виноград, який вживали добровольці щодня протягом восьми тижнів, сприяв зниженню рівня як загального холестерину, так і поганого холестерину, що осідає в кровоносних артеріях і підвищує ризик серцевих патологій. Дослідники зазначили, що цей продукт є відмінним вибором не лише для профілактики метаболічних порушень, пов’язаних із окислювальним стресом, але й для профілактики серцево-судинних захворювань, пов’язаних із надлишковим холестерином.