Експерт назвала перші ознаки проблем із кишечником

З проблемами шлунково-кишкового тракту в останні роки стикається 90% жителів сучасних міст. Це одна з найпоширеніших проблем зі здоров’ям на сьогоднішній день.

Кишкові проблеми серйозно впливають не лише на наше загальне самопочуття, а й на якість життя загалом. Крім того, дуже часто вони є пусковим механізмом для низки інших патологій.

Клінічний фармаколог Анжела Степусь розповіла, за якими симптомами можна розпізнати проблеми з кишківником на початковій стадії, і чому їх не варто ігнорувати.

«Якщо вчасно помітити у себе ознаки серйозних проблем із кишечником та розпочати лікування з грамотним фахівцем, його можна відновити досить швидко та легко. Головне — не ігнорувати сигнали, які надсилає вам організм», — каже експерт.

Які симптоми не можна ігнорувати? Насамперед, це здуття та метеоризм, газоутворення. Також не залишаємо без належної уваги хворобливі відчуття в області живота, збої стільця, відчуття печії та важкість після їжі.

Наявність навіть одного з перерахованих симптомів (якщо він є постійно) говорить про те, що з кишечником є ​​проблеми і їх потрібно вирішувати. Інакше далі буде гірше.

Поділись


Новини партнерів