Лікар назвав 4 небезпечні ознаки, що вказують на тромб у головному мозку

Різкий, раптово сильний головний біль або незрозуміла нудота можуть вказувати на небезпечне своїми наслідками явище – тромб у судині головного мозку, про це повідомив закордонний медик, сімейний лікар Томі Мітчелл.

Лікар зауважив в інтерв’ю, що тромб, що утворився в головному мозку, може призвести до незворотних уражень тканин головного мозку.

Мітчелл порадив запам’ятати небезпечні ознаки, що вказують на тромб, що виник у мозку. Зокрема, не можна ігнорувати різкий і сильний головний біль.

«Коли потік крові (тромб) блокує кровотік, належна кількість кисню не потрапляє в мозок, через що людина починає страждати від громоподібного головного болю», – пояснив фахівець.

Також повинні насторожувати безпричинні на перший погляд нудота та блювання. Томі Мітчелл зауважив, що тромб, великий, може сприяти підвищеному тиску на сусідні мозкові тканини, що й викличе ці неприємні ефекти. У числі небезпечних ознак, які вказують на тромб у головному мозку, лікар назвав і проблеми з мовою, що несподівано виникають.

Людина може припинити вимовляти окремі слова, забувати їх.

Крім цього, ознакою мозкового тромбу може бути запаморочення, втрата рівноваги, що заважають людині нормально йти чи стояти. Особливо небезпечна раптова втрата балансу, падіння – наслідки порушеного кровопостачання мозку. І тут можна запідозрити інсульт.

Доктор Мітчелл підкреслив, що тромб у мозку може спричинити транзиторну ішемічну атаку (ТІА), яку часто називають «міні-інсультом» і яка у багатьох випадках призводить до повноцінного інсульту.

Поділись


Новини партнерів