Проблеми з кишечником: лікарі назвали перші ознаки

Хвороби кишечника – одна з найпоширеніших патологій у сучасному світі. Від цієї проблеми страждають приблизно 90% мешканців міст. Тільки вдумайтесь у цю цифру!

Клінічний фармаколог Анжела Степусь розповіла, за якими першими ознаками можна діагностувати проблеми з кишківником, щоб не запустити їх у хронічну стадію.

«Якщо вчасно помітити ознаки проблем з кишечником і почати лікування з грамотним фахівцем, його можна відновити досить швидко і легко!», — каже експерт.

Про те, що кишечник дав збій, організм найчастіше сигналить такими симптомами: хворобливі відчуття в животі, здуття, нерегулярний стілець, метеоризм, гази, печія, відчуття важкості після їжі.

Якщо хоча б один симптом з перерахованих турбує вас постійно, можна зі 100% упевненістю говорити про те, що ваш ШКТ потребує професійної медичної допомоги.

Важливо відзначити, що таблетки в даному випадку можуть усунути лише симптом — зняти здуття або біль. Але щоб вирішити проблему, потрібно знайти її причину та працювати саме з нею, а не із симптомами.⠀

З чого почати? Зі здачі аналізів та якісної діагностики. Далі пошуки кваліфікованого спеціаліста та адекватне лікування.

Поділись


Новини партнерів