Лікар розповів, які горіхи захищають серце та щитоподібну залозу

Горіхи допомагають при профілактиці анемії, можуть знижувати рівень стресу, нормалізувати артеріальний тиск. Також вони покращують роботу щитоподібної залози, допомагають засвоюватись залізу та виробляти гемоглобін. Про це розповів лікар-токсиколог, доктор медичних наук Михайло Кутушов.

Медик зазначив, що форма деяких горіхів схожа на внутрішні органи людини. Наприклад, грецький нагадує мозок, а обриси макадамії та фундуку схожі із серцем. За словами Кутушова, є теорія, що горіхи найкорисніші для тих органів, зменшеною копією яких є.

Так, вживання мигдалю може допомогти у зміцненні імунітету, позбавлення нервової напруги та втоми. Також за допомогою горіхів можна легко скинути зайві кілограми, незважаючи на їх калорійність.

Кеш’ю, завдяки великому вмісту клітковини та амінокислот, корисні для кишечника, а також допомагають захистити серце. Волоські горіхи покращують пам’ять і здатні знижувати рівень холестерину і борються з процесами старіння, пояснав токсиколог.

Лікар також порекомендував купувати несолоні горіхи, без спецій та замочувати їх, щоб нейтралізувати шкідливі речовини та активізувати корисні. Це підвищує їхню поживну цінність.

Поділись


Новини партнерів