Кардіолог назвав ознаки гіпертонічного кризу

У жодному разі не можна пропускати ознаки гіпертонічного кризу. Детальніше про них розповів лікар-кардіолог Юрій Серебрянський.

Гіпертонічний криз – це раптове різке підвищення артеріального тиску. Показники артеріального тиску становлять 180/120 мм ртутного стовпа (мм рт. ст.) або вище. Це може призвести до серцевого нападу, інсульту або інших небезпечних для життя проблем зі здоров’ям. Сильно високий кров’яний тиск може пошкодити кровоносні судини та органи тіла, включаючи серце, мозок, нирки та очі. Під час гіпертонічного кризу серце може бути не в змозі ефективно перекачувати кров. Гіпертонічний криз вимагає невідкладної медичної допомоги, тому варто уважно поставитися до симптомів.
За ловами кардіолога Серебрянського, ознаками гіпертонічного кризу можуть бути завіса перед очима, задишка, нудота в голові, тяжкість.

«Може статися носова кровотеча, тому що, якщо судини слабкі, може статися їхній розрив. На тлі високого тиску може розвинутися набряк легень з задишкою, кашлем, а також біль у серці, перевантаження лівого шлуночка та лівосерцева недостатність», – додав лікар. При різкому підвищенні тиску слід звернутися до швидкої допомоги, залишивши вхідні двері відчиненими на випадок втрати свідомості.

Поділись


Новини партнерів