Нутриціолог-дієтолог Ганна Полякова розповіла, чим корисна цедра апельсинових плодів та як її можна застосувати для зміцнення імунітету.
Як правило, ми викидаємо цедру апельсина, з’їдаючи лише м’якоть. А даремно!
«Цедра апельсина неймовірно корисна. Її можна використовувати як засіб, що знижує рівень холестерину в крові і як засіб, що знижує наслідки ПМС», — каже експерт.
Важливо! Перед вживанням цедру апельсина обов’язково потрібно помити. В ідеалі обдати окропом ще до того, як ви почали чистити апельсин. Якщо ви забули це зробити, то добре промийте очищену цедру.
Далі наріжте її на шматочки, залийте окропом. Апельсиновий окріп, що настоявся, не тільки смачний і ароматний але й корисний. Приймати його можна при ПМС, крім того, такий настій допоможе знизити рівень холестерину.
Багато хто боїться вживати в їжу цедру, побоюючись, що в ній багато нітратів та інших хімікатів. Заспокойтеся, ці побоювання абсолютно безпідставні. Цедра апельсина має надзвичайну особливість – нітрати в ній не накопичуються. Тому можете спокійно їсти і м’якуш, і цедру і, навіть, кісточки.
Апельсинова цедра – чудовий натуральний ароматизатор. Її можна застосовувати для ароматизації приміщень, якщо вам подобається аромат цитрусових, для ванни. Особливо добре використовувати такий природний ароматизатор в осінньо-зимовий період для профілактики захворювань. Віруси не переносять запах апельсинової олії.