Лікар назвав головну причину облисіння чоловіків

Засновник Американської асоціації боротьби з випаданням волосся Спенсер Кобрен розкрив головну причину облисіння у чоловіків. Своїми міркуваннями на цю тему він поділився із виданням Fatherly.

Зазначається, що за даними Американської асоціації з випадання волосся, майже 70 відсотків чоловіків лисіють до 30 років, а до 50 ці показники сягають 85 відсотків.

Це явище називають андрогенною алопецією. За словами трихолога, основною причиною втрати волосся у сильної статі є дигідротестостерон — біологічно активна речовина, яка виробляється з тестостерону. За його підвищеного рівня збивається зростання волосяного фолікула.

«Це дуже тяжке захворювання. Однак дослідники вважають, що стан, який викликає повну втрату волосся на шкірі голови та тілі, виникає, коли імунна система “помилково атакує волосяні фолікули”. Цей тип випадання волосся часто призводить до залисин, а волосся, що знову відростає, може залишитися недоторканим або знову випадає», — додав лікар.

У разі активного випадання волосся Кобрен порекомендував не панікувати та звернутися до фахівця. Крім того, медик пояснив, що для домашнього лікування підійде деяка низка ліків, зокрема фінастерид та міноксидил. Якщо препарати не допоможуть, слід вдатися до операції з пересадки волосся. У той же час експерт попередив, що, за його спостереженнями, 70 відсотків його пацієнтів не відчувають задоволення від результату.

На закінчення Кобрен пояснив, що альтернативою для лікування випадання волосся є прийняття згаданої проблеми.

«Поголіть голову і подивіться, чи зможете ви впоратися з цим, — пояснив він. — Тому що шлях до одужання та спроб лікування випадання волосся, чи то хірургічних процедур, чи ліків, може бути дуже довгим».

Поділись


Новини партнерів