Дієтолог розповів про несподівану небезпеку пива для жінок

Жінки, що захоплюються пивом, можуть зіткнутися з алкоголізмом. Таку думку висловив відомий дієтолог Сергій Обложко.

Багато людей сприймають пиво несерйозно, тому що в ньому не дуже високий вміст алкоголю. Проте, лікар підкреслює, що хоч би який був градус, напій все одно є алкогольним. Отже, вживання його в будь-яких кількостях є небезпечним. І особливий ризик пива існує для жінок, оскільки воно може стати причиною розвитку жіночого алкоголізму.

Це явище, на відміну від чоловічого алкоголізму, досить часто розвивається саме на тлі зловживання слабоалкогольними напоями. Жінки ставляться до них легковажно, але їм подобається отриманий ефект, а згодом для його повторення потрібні більш високі дози. В результаті, розвиток жіночого алкоголізму займає більше часу, ніж чоловічого, але він дуже швидко і стрімко прогресує, якщо йдеться про ураження внутрішніх органів. Найчастіше страждає мозок та печінка.

При тривалому та постійному зловживанні слабоалкогольними напоями можна зіткнутися з важкими ураженнями головного мозку. У цьому випадку краще взагалі не вживати алкоголь, особливо якщо ви розумієте, що не маєте достатнього контролю над собою і відчуваєте бажання повторити приємний досвід знову і знову. Жіночий алкоголізм лікувати набагато складніше чоловічого, що пов’язано з особливостями фізіології та психології.

Поділись


Новини партнерів