Дієтолог перерахувала продукти, які провокують головний біль

Ряд продуктів можуть викликати головний біль. Зокрема, до них відносяться продукти, які мають у своєму складі речовину тірамін або нітрит натрію. Про це розповіла дієтолог Олена Соломатіна.

Насамперед, головний біль викликають продукти, що містять тірамін: червоне вино, шампанське, сир, шоколад. Можуть спровокувати біль такі продукти, як оброблене м’ясо: бекон, сосиски, ковбаси — те, що містить нітрит натрію. Він переводить гемоглобін у неактивну форму, – пояснила дієтолог.

Головний біль здатні викликати продукти, що містять кофеїн: зокрема, кава та міцний чай тимчасово звужують судини та можуть бути причиною гіпоксії тканин, попередила Соломатіна.

Сечогінні продукти також бувають причиною головного болю. Кофеїн має, в тому числі, і сечогінну дію: рідини з організму виходить більше, ніж надходить, після чого зневоднення провокує головний біль, пояснила фахівець.

Продукти, що містять багато солі та цукру, також здатні викликати біль в голові, зауважила фахівчиня.

Цукор може також зняти головний біль, тому що в організм потрапить глюкоза та мозок отримає харчування. Але після цього у людей, які мають нечутливість до інсуліну, може розвинутись гіпоклікемія. Може виникнути дратівливість — аж до головного болю. Солоні продукти — всіляка рибка та копченості — затримують рідину, людина теж може відчути головний біль, — сказала лікар.

Поділись


Новини партнерів