Дієтолог назвала найкращий продукт для зниження рівня цукру в крові

Хоча їжа може бути спусковим гачком для діабету 2 типу, певні корисні продукти дійсно можуть допомогти впоратися із цим захворюванням, контролюючи рівень цукру в крові. Є продукти, які допоможуть контролювати рівень глюкози у крові та, навіть, покращити резистентність до інсуліну.

На щастя, деякі продукти, у тому числі броколі, можуть допомогти контролювати ваш рівень.

Згідно з новим дослідженням, популярний овоч сімейства хрестоцвітих містить інгредієнт, який може допомогти діабетикам 2 типу контролювати рівень цукру в крові.

“Потужною частиною зелених овочів є хімічна речовина під назвою сульфорафан. Було показано, що ці ласощі знижують рівень глюкози в крові і покращують резистентність до інсуліну”, – каже лікар-дієтолог Василина Пономарьова.

Вчені виявили, що сульфорафан здатний знижувати рівень цукру в крові натще у людей із цукровим діабетом. Більше того, дослідники припустили, що величина ефектів була “подібна до ефекту метформіну” – ліки від діабету.

“Окрім впливу на рівень цукру в крові, в іншому дослідженні було виявлено, що броколі також може покращити резистентність до інсуліну”, – додає лікар.

Поділись


Новини партнерів