Дієтолог назвав найнебезпечніші для щитовидки продукти

Експерт у галузі нутріціоністики та дієтології Світлана Горяйнова розповіла про те, які продукти небезпечні для щитоподібної залози. Виявляється, на першому місці у цьому списку знаходиться хліб.

Світлана Горяйнова нагадала, що щитовидка регулює вироблення гормонів, які відповідають за обмін речовин. У разі порушення роботи щитоподібної залози людина може зіткнутися з різким збільшенням ваги аж до рівня ожиріння, або з його зникненням. Тому вкрай важливо стежити за тим, щоб уживані нами продукти харчування не завдавали шкоди щитоподібній залозі. І одним із найнебезпечніших для неї є пшениця.

Хліб та інші вироби з пшеничного борошна містять глютен, а якщо ви страждаєте від несприйнятливості до глютену або целіакії, краще виключити зі свого раціону продукти з пшениці. Це пов’язано ще й із традицією штучного збагачення сьогоднішніх зерен, що збільшує вміст глютену.

Також деяку небезпеку для щитоподібної залози є і соя – головна альтернатива м’яса для людей, які ведуть вегетаріанський спосіб життя. Соя заважає щитовидці засвоювати йод, що загрожує дефіцитом цього елемента та, як наслідок, гіпотиреозом. Нарешті, соя імітує естроген, а це теж може спровокувати збільшення маси тіла. Фігура чоловіків у цьому випадку набуде під впливом жіночого гормону фемінних рис. Ще одна безумовна шкода – від доданих цукрів, що негативно впливають на щитовидку та провокують аутоімунні захворювання.

Поділись


Новини партнерів