Ендокринолог розповів, які гриби можуть сприяти профілактиці раку

Існує різновид грибів, які мають онкопротекторний ефект. Про це розповів лікар – ендокринолог-дієтолог Антон Поляков.

За словами медика, серед грибів, які мають можливість профілактики онкології, виділяються шіїтаки, мейтаки, лінчжі та рейші. Це ті гриби, які можуть позитивно вплинути на перебіг хвороби.

Тільки китайські гриби мають протионкологічні властивості через наявність у них бета-глюканів (природних імуностимуляторів). За своєю суттю вони є складними цукрами волокнистого типу, які містяться в грибах, вівсяних висівках, клітковині, дріжджах, — зазначив лікар.

Також лікар додав, що вживання великої кількості продуктів, багатих на бета-глюкани, сприяє створенню мікропор в онкоклітинах, завдяки чому імунній системі легше їх знищити.

Також ендокринолог розповів, що бета-глюкани, які містяться у цих грибах, можуть стимулювати певні імунні клітини (макрофаги).

В організмі людини на мільйон звичайних клітин припадає 1-2 мутантні, які можуть стати онкоклітинами. Завдання імунної системи полягає в тому, щоб запобігти цьому процесу, — прокоментував фахівець.

На думку ендокринолога, бета-глюкани є імуномодуляторами, а вони своєю чергою працюють проти вірусів (герпес четвертого типу), які можуть провокувати онкологію. Противірусний ефект у цьому випадку постає як профілактика онкологічних захворювань.

Поділись


Новини партнерів