Невролог назвав прості способи уникнути інсульту

Правильне харчування та режим сну допоможуть покращити кровообіг у мозку та уникнути інсульту, упевнений лікар-невролог, мануальний терапевт Ігор Бардін.

За словами лікаря, інсульти, ішемічні атаки та інші тяжкі захворювання виникають через недостатній мозковий кровообіг, оскільки мозок отримує всі необхідні поживні речовини для роботи саме з крові. Бардін заявив, що покращити кровообіг можна і без таблеток, достатньо налагодити свій спосіб життя по всіх напрямках.

Насамперед невролог порекомендував відрегулювати режим сну. Він зазначив, що якщо людина вставатиме і лягатиме в один і той же час, то й мозок налаштується на правильний графік роботи: вдень кровообіг посилиться, а вночі запуститься процес самоочищення від відпрацьованих метаболітів. Щоб якість сну покращилася, лікар порадив відмовлятися від використання гаджетів у спальні та частіше провітрювати кімнату.

Бардін підкреслив, що один з головних факторів, який значно впливає на кровообіг — харчування, тому особливо важливо дотримуватись дієти, яка забезпечить нервові клітини всім необхідним і дозволить підтримувати тиск на нормальному рівні. Вибирати раціон варто після консультації з фахівцем та здачі аналізів, проте, за словами лікаря, обмеження споживання солі, цукру та тваринних жирів буде корисним для всіх.

Невролог також підкреслив, що плинність крові залежить від об’єму рідини, що споживається, і саме тому для більш активної циркуляції крові в головному мозку потрібно випивати по два або два з половиною літри чистої води в день. Фізична активність, на думку Бардіна, дозволить активізувати кровообіг: якщо людина зайнята сидячою роботою, їй варто обов’язково робити невелику розминку у перервах.

Поділись


Новини партнерів