Експерт перерахував продукти, які викликають набряки

Гастроентеролог Аліна Єнікєєва назвала продукти та харчові звички, які найчастіше стають причиною набряклості.

Харчування та продукти, які ми вибираємо, відіграють величезне значення і для нашого здоров’я загалом, і для повсякденного самопочуття. У тому числі, саме неправильний вибір раціону часто стає причиною появи набряків.

«На першому місці – поширеність вуглеводного типу харчування. Надлишок вуглеводів, який утворюється через велику кількість солодощів, білого хліба, випічки, відкладається у вигляді глікогену в печінці та м’язах. Кожен грам глікогену притягує три грами води. Особливо не корисним є вживання вуглеводів перед сном», — каже експерт.

Молочні продукти, для яких характерний високий інсуліновий індекс, також провокують синтез альдостерону надниркових залоз. Цей гормон у свою чергу затримує натрій та воду. Вони затримують рідину в організмі. Знову отримуємо набряки.

Жирне та солоне на ніч – також популярна причина набряку вранці. А якщо до цього додати алкоголь, можна прогнозувати набряклість майже зі 100% ймовірністю.

Забрати надлишки рідини допоможе зелень. Якщо втомилися від набряків, додайте у своє меню більше петрушки та селери.

В обов’язковому порядку слідкуйте за тим, щоб у раціоні був присутній білок у достатній кількості. Інакше рідина застоюватиметься у тканинному просторі.

Важливо! Набряклість не є симптомом надлишку рідини в організмі. Навпаки, коли організм отримує воду у достатній кількості, він перестає її запасати. І тоді набряки зникають автоматично.

Поділись


Новини партнерів