Лікар назвала небезпечні для судин головного мозку продукти

Продукти, насичені швидкими вуглеводами, можуть вкрай несприятливо впливати на стан судин головного мозку і сприяти інсульту, якщо постійно присутні в раціоні людини – про це розповіла лікар-дієтолог Маргарита Корольова.

Фахівчиня зауважила, що розвиток інсульту тісно пов’язаний із зайвою вагою, яка, у свою чергу, часто є прямим наслідком того, як харчується людина.

“До інсульту призводить в основному надлишок ваги, який формується як наслідок використання рафінованих продуктів з низькою поживною цінністю, з високою калорійністю, де в складі є надлишок жиру в поєднанні з цукром, сіллю”, – сказала Корольова.

Таким чином, за словами експерта, небезпечними для мозку є хліб і випічка, що вживаються у великих порціях, кондитерські вироби.

Також дієтолог не радить захоплюватися стравами, в яких багато вареної картоплі, моркви, буряків – будучи відвареними, ці овочі мають високий глікемічний індекс, сприяють підвищенню рівня глюкози в крові, активному жировідкладенню.

Крім того, доповнила Корольова, велика кількість цукру в раціоні, а також високоглютенових продуктів (макарони) може підживлювати процеси запалення.

“Це сприяє глікації, що порушує цілісність ендотелію кровоносних судин, особливо мікроциркуляторного русла на рівні структур головного мозку, нирок та інших життєво важливих органів”.

Поділись


Новини партнерів