Ендокринолог назвала продукт, від якого варто відмовитись діабетикам

Ендокринолог Яна Фурлет попередила, що плавлений сир є одним із тих продуктів, які діабетикам краще не їсти.

Лікар порадила діабетикам відмовитися від плавленого сиру як від продукту, потенційно шкідливого для судин та серця, особливо вразливих при цьому захворюванні. За словами медика, у складі плавлених сирів зазвичай містяться високі концентрації абсолютно небажаних для серцево-судинної системи компонентів.

«Плавлені сирки мають у своєму складі величезну кількість пальмової чи рапсової олії. Крім того, у них дуже багато солей-плавителів: цитратів, фосфатів натрію та калію. Крім цього – барвників, ароматизаторів, консервантів та загусників», – перерахувала Фурлет.

Лікар додала, що даний продукт відрізняється високою калорійністю, тоді як діабетикам важливо контролювати кількість вживаних калорій та свою вагу.

Крім плавленого сиру, у раціоні людей з діабетом не повинно бути ковбасних виробів та консервів.

Поділись


Новини партнерів