Лікарі назвали симптоми раку, які можна помітити після пробудження

Лікарі, які представляють факультет охорони здоров’я Каліфорнійського університету в Сан-Франциско (UCSF), назвали симптоми, що вказують на рак. Більше того, їх можна помітити одразу після пробудження:

“Раптова але, при цьому, стійка зміна ступеня енергійності, а також занепад сил незалежно від тривалості сну, може вказувати на лейкемію – рак білих кров’яних тілець”.

У свою чергу британська організація Cancer Research UK, що займається дослідженням раку, констатує, що незвичайна для людини сильна або тривала втома нерідко зустрічається як симптом раку. При цьому, подібна перевтома може виражатися у фізичних, емоційних, психічних якостях.

Якщо говорити конкретно про лейкемію, зазначають експерти, то, крім надзвичайного занепаду сил після пробудження на неї, можуть вказувати й інші симптоми:

  • Бліда шкіра.
  • Втомлений вигляд.
  • Задишка.
  • Незрозумілі часті синці та кровоточивість (з ясен, з носа).
  • Ненавмисне схуднення.

З появою перелічених симптомів потрібно обов’язково звертатися до лікаря.
Фахівці підкреслюють, що лейкемія має свої різновиди, нерідко вона набуває форми гострого мієлобластного лейкозу з агресивним розвитком. Ризик виникнення цього типу раку крові суттєво збільшується після 50 років, і одним із найсерйозніших факторів, що сприяють його появі, вчені вважають куріння (вони бачать причину в бензолі, що містить у собі сигаретний дим).

Поділись


Новини партнерів