За словами ендокринолога Наталії Лазуренко, вживання яблук у деяких випадках може давати неприємні побічні ефекти.
Лікар Лазуренко зауважила в інтерв’ю, що яблука корисні далеко не для всіх.
Пояснюючи, як можуть нашкодити організму яблука, медик зауважила, що ці фрукти є багатим джерелом органічних кислот, через що здатні погіршувати самопочуття людей, які мають хронічні проблеми із шлунково-кишковим трактом.
“При захворюваннях шлунку від вживання яблук краще відмовитися”, – говорить Лазуренко.
Ендокринолог уточнила, що погіршення самопочуття після яблук можливе у людей, які мають гастрит зі зниженою кислотністю. Для них побічними діями стають печія та біль у животі.
Також яблука можуть стати причиною неприємних та хворобливих станів, якщо в організмі спостерігається нестача ферментів, дисбіоз (порушення кишкової мікрофлори). У людей з цими проблемами вуглеводи, що містяться в яблуках, здатні «розгальмовувати бактерії», що провокують появу метеоризму, здуття, гучних травних звуків, послаблення випорожнень.