Дієтолог назвав продукт, який продовжує життя

Дієтолог Михайло Гінзбург повідомив, що одним із найкращих продуктів у плані зміцнення здоров’я у зрілому віці та продовження життя є тофу.

Дієтолог Гінзбург розповів, що тофу, який продовжує життя, може вважатися постачальником високоякісного білка рослинного походження в організм людини.

«У другій половині життя хотілося б, щоб у харчуванні людини було менше тваринного і більше рослинного білка», – зауважив експерт.

Медик уточнив, що вживання білка, що міститься в тофу, допомагає нормалізувати обмін холестерину, не допустити атеросклероз – ці причини сприяють передчасній смертності у мільйонів людей.

Гінзбург додав, що тофу забезпечує організм ізофлавонами – ці речовини борються із запаленням, захищають від виникнення «вікових» патологій. На думку дієтолога, для жінок цей продукт може стати чимось на зразок «еліксиру молодості».

«У деяких ізофлавонів виявлено властивість, схожу на естроген. Принаймні, у жінок присутність фітоестрогену може знижувати прояви клімаксу, вони гармонізують жіночий гормональний обмін» – сказав дієтолог.

Поділись


Новини партнерів