Вчені назвали продукти, які знижують ризик серцевого нападу та інсульту

Вчені з Медичного центру Амстердамського університету в Нідерландах з’ясували, що банани, авокадо, лосось та інші продукти, багаті на калій, нормалізують артеріальний тиск, запобігають розвитку хвороб серця та інсульту.

У дослідженні брали участь близько 25 тисяч осіб віком 58–59 років. Учасники відповіли на питання про свій спосіб життя, їм виміряли кров’яний тиск, вони здали аналізи сечі. Усі добровольці були поділені на групи залежно від споживання натрію (низьке, середнє та високе) та споживання калію (низьке, середнє та високе).

Дослідники проаналізували зв’язок між споживанням калію, натрію та артеріальним тиском. Вони встановили, що у жінок, які регулярно вживали продукти з високим вмістом калію, знижувався артеріальний тиск.

Крім того, у добровольців з найвищим рівнем споживання калію ризик розвитку серцево-судинних захворювань був на 13 відсотків меншим, ніж у людей з найнижчим показником споживання калію.

Поділись


Новини партнерів