Лікар назвала категорії людей, яким не варто їсти м’ясо

Дієтолог Ірина Писарєва пояснила, що якщо у вас спостерігається підвищений рівень холестерину або проблеми серцево-судинного характеру, не варто їсти м’ясо жирних сортів.

В інтерв’ю з нею було названо кілька категорій людей, яким не слід їсти м’ясо, – одну з таких груп складають люди, які мають метаболічні захворювання. Крім того, м’ясо є особливим, дуже тяжким продуктом для людей з нирковими порушеннями.

«Якщо нирки погано працюють і не здатні виводити сечову кислоту, це може погано позначитися на організмі. Тому людям із захворюваннями видільної системи, нирок варто бути акуратними та контролювати свій раціон», – повідомила Писарєва.

Також медик додала, що від м’яса в деяких випадках слід відмовлятися людям з підвищеним рівнем холестерину, гіпертонікам і тим, хто страждає на інші хронічні порушення в роботі серця та судин. Цим категоріям потрібно строго контролювати споживання жирного м’яса, тоді як пісні сорти, такі як птиця, цілком дозволені у раціоні.

Людям із перерахованих категорій Писарєва порадила консультуватися з лікарем з приводу того, яким має бути їхній раціон.

Поділись


Новини партнерів