Лікар назвала продукти, які провокують рак

Ендокринолог Тетяна Філіпова радить ретельно контролювати кількість споживаних з їжею рафінованих вуглеводів.

Останнім часом багато йдеться про зв’язок між високим ризиком розвитку раку та регулярним споживанням ковбасних виробів. Лікар Філіпова підтвердила, що різноманітні ковбаси, сосиски, паштети та інші вироби з переробленого у промисловому виробництві м’яса – це ті продукти, які потрібно їсти якомога рідше з метою профілактики раку (насамперед колоректального).

Філіпова уточнила, що у виробництві ковбас, сосисок і сардельок використовуються хімічні добавки (наприклад, консерванти, які збільшують термін зберігання продукту) – ці речовини можуть діяти на організм як канцерогени.

Також медик зауважила, що харчовими провокаторами раку можуть бути не лише ковбаса чи сосиски. Згідно з наявними дослідницькими даними, негативну роль у виникненні злоякісних пухлин можуть зіграти рафіновані вуглеводи, що вживаються у великій кількості. Таким чином, потрібно вкрай обережно вживати солодкі продукти та напої, вироби з білого борошна. Для збереження здоров’я від такої їжі слід частіше відмовлятися, вживаючи її лише як виняток.

Поділись


Новини партнерів