Чому корисно спати в шкарпетках: 5 плюсів для здоров’я від такого сну

Хороша новина для тих, хто любить спати в шкарпетках, – це справді може бути корисним для здоров’я з низки причин.

Насправді думки різних фахівців щодо користі від сну в шкарпетках розходяться. Тим не менше, є чимало доказів, чому для багатьох людей такий сон явно кращий.

Так легше засинати, сон може бути глибшим. Якщо у вас є проблеми із засинанням і ви з тих, кому доводиться спочатку довго крутитися і зручно влаштовуватися в ліжку, спробуйте почати спати в шкарпетках. Згідно з наявними дослідницькими даними, люди в шкарпетках засинають швидше від 15 до 30 хвилин. Вчені пояснюють це тим, що так зігріваються ноги, і це включає компенсаторний механізм – окремі кровоносні судини починають функціонувати так, щоб тіло охолоджувалося. У свою чергу, деяке зниження температури є однією із фізичних ознак сну, і мозок сприймає її як команду спати.

Це може захищати від інфекції. Ще одна причина лягати спати в шкарпетках: ви отримуєте шанс рідше хворіти. Коли нижні кінцівки холодні, вегетативна нервова система обмежує приплив крові до дихальних шляхів. В результаті слизові оболонки носа стають холодними та сухими, що знижує їхню опірність вірусам. Шкарпетки зігрівають ноги та захищають від цього – з таким висновком виступили німецькі фахівці з Центру зміцнення здоров’я у Рейнській області.

Поліпшує стан шкіри ніг. Щоб впоратися з проблемою сухих ніг та тріщин на п’ятах, можна нанести на ноги крем, одягнути шкарпетки та поспати кілька годин. Вони допомагають зафіксувати вологу і тому дуже ефективні при лікуванні сухої та потрісканої шкіри.

Допомагає від припливів під час менопаузи. Сон у шкарпетках допомагає жіночому організму під час менопаузи краще регулювати внутрішню температуру, що знижує ймовірність нічної пітливості чи припливів.

Сприяє одужанню. Якщо при застуді лягти спати в шкарпетках, поклавши в них шматочки цибулі, це може надати організму додаткового імпульсу для боротьби з недугою. Шматочки цибулі в шкарпетках допомагають йому з детоксикацією, що підвищує шанси на швидше відновлення.

Поділись


Новини партнерів