Лікар назвав найкращий сніданок для зниження поганого холестерину

Високий рівень холестерину означає, що у вашій крові занадто багато жирової речовини, відомої як холестерин. Саме він може потім блокувати ваші кровоносні судини, що призводить до серйозних проблем, таких як інсульти та серцеві напади. Однією з основних причин високого рівня холестерину є вживання дуже великої кількості жирної їжі.

Лікар-нутриціолог Ігор Строков розповів про продукти, які дійсно можуть знизити рівень холестерину.

Він рекомендував вівсяні пластівці на сніданок:

“Невелика порція вагою 50 грам забезпечує майже п’ять грамів клітковини, і ви можете збільшити її, додавши сухофрукти, горіхи, банан або ягоди та соєве молоко”, – пояснив експерт.

Клітковина необхідна зниження рівня холестерину.

Це може знизити кількість ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), також відомих як «поганий холестерин» у крові. Це з тим, що клітковина може утворювати свого роду гель в кишечнику і уповільнювати травлення. І він вловлює холестерин, не даючи вашому тілу реабсорбувати його в кров.

Дослідження показали, що регулярне споживання клітковини пов’язане зі зниженням рівня загального холестерину та холестерину ЛПНЩ на 5-10 відсотків.

Цільнозернові продукти. Коричневий рис, хліб з непросіянного борошна і макарони з цільнозернового борошна можуть допомогти знизити рівень холестерину, в основному через клітковину, що міститься в них.

Середнє споживання клітковини для дорослих становить 19 грамів на день, що значно нижче за рекомендовані 30 грамів.

Бобові. Горох, квасоля і сочевиця особливо багаті на клітковину, і організму потрібен деякий час для їх перетравлення, а це означає, що ви довше відчуватимете насичення, і це допомагає, якщо ви хочете схуднути.

Фрукти і овочі. Переконайтеся, що ви з’їдаєте щонайменше п’ять штук на день — що більше, краще. Всі фрукти та овочі містять мало насичених жирів і містять цінну клітковину, що знижує рівень холестерину.

Поділись


Новини партнерів