Ендокринолог назвала найнебезпечніший у літню спеку тип напоїв

Ендокринолог Тетяна Філіпова радить відмовитися від вживання в літню спеку алкогольних коктейлів із солодким смаком, оскільки цей тип напоїв посилює схильність до інсульту.

У коментарі дієтолога-ендокринолога Тетяни Філіпової пролунало попередження про те, що в спеку небажаними та потенційно шкідливими є практично всі солодкі напої. Але ті, що містять алкоголь, стають особливо небезпечними.

«Найбільшу небезпеку для організму становлять алкогольні коктейлі. Алкоголь у них може не відчуватися, він змішаний із соками, із газованими напоями, водою, і за рахунок цього може не сприйматися – виникає ризик непомітно для себе випити велику дозу», – пояснила лікарка.

Філіпова наголосила, що незалежно від міцності алкоголь, що вживається у спеку, може провокувати перепади артеріального тиску, судинні спазми та інші негативні зміни у роботі серцево-судинної системи. У таких обставинах підвищується ймовірність кризових ситуацій із різким підйомом АТ до небезпечних цифр та почастішанням пульсу.

“Якщо є схильність до підвищеного артеріального тиску або проблеми з судинами головного мозку, то вживання алкоголю в спеку може призвести до інсульту або, навіть, до смерті”, – попередила експерт.

Поділись


Новини партнерів