Лікар розповіла, кому не можна їсти кисломолочні продукти

Кисломолочні продукти не слід вживати натщесерце, а також при підвищеній кислотності шлунку та лактазної недостатності. Про це розповіла Поліна Корольова, лікар-дієтолог, ендокринолог.

Медик пояснила шкоду цих продуктів за певних умов.

Кисломолочні продукти, такі як кефір, сир, сметана, ряжанка, кисле молоко і йогурт, не рекомендовані при підвищеній кислотності шлунку. Їх також не варто їсти натще, оскільки шлунковий сік, що виробляється, тільки дратуватиме шлунок, — сказала вона.

За словами фахівця, складнощі із вживанням молочних та кисломолочних продуктів можуть також виникати у людей з непереносимістю лактози.

Це зустрічається у дорослих досить часто. Еволюція розпорядилася так, що незбиране молоко, як правило, перестає засвоюватися у дорослих. Спробуйте випити склянку молока. Якщо після цього з’являється здуття чи метеоризм, то існує велика ймовірність, що у вас лактазна недостатність, — розповіла Корольова.

Лікар додала, що за лактазної недостатності більшість людей можуть вживати кисломолочні продукти в невеликій кількості, оскільки молочного цукру, тобто лактози, у них зовсім небагато.

Але в ряді випадків при лактазній недостатності неприємні симптоми з’являються навіть при вживанні кисломолочних продуктів, у цьому випадку можна рекомендувати безлактозні молочні продукти.

Поділись


Новини партнерів