Шість плюсів для здоров’я від помірного вживання пива

Пиво є одним із найдавніших напоїв, відомих людській цивілізації: його рецепти, наприклад, знаходили археологи ще в єгипетських гробницях. Не дивно, що властивості пінного напою досліджувалися вченими, і багато хто з них визнає, що в помірній кількості пиво здатне приносити певну користь.

Діє як антиоксидант. Якість пива може визначатися його кольором: вважається, що чим темніше пиво, тим вищий рівень антиоксидантів, що містяться в ньому. Антиоксиданти – це речовини, здатні боротися з вільними радикалами, молекулами, що викликають окислювальний стрес клітин, з яким пов’язані ризики багатьох хронічних захворювань в організмі.

Є джерелом вітамінів та мінералів. Пиво виготовляється з ферментованого зерна і тому насичується вітамінами та мінералами. У його складі присутні вітаміни групи В, фосфор, залізо, аскорбінова кислота, нікотинова та фолієва кислоти.

Знижує ризик серцево-судинних захворювань. Надмірне вживання алкоголю не є корисним для здоров’я, незалежно від того вино це чи пиво. Але із помірним споживанням пива вчені пов’язують знижений ризик серцевих захворювань. Гарвардські дослідники виявили, що вживання кухля напою в день міцністю до 5 градусів може сприятливо позначатися на стані судин та показниках артеріального тиску.

Покращує рівень цукру в крові. За даними дослідників із Південно-Східного університету Китаю, кухоль світлого пива на день може знижувати ризик розвитку діабету – цей висновок було зроблено після аналізу 10 досліджень. Зокрема було встановлено, що помірне вживання пива покращує метаболізування організмом глюкози – у зв’язку з цим покращуються показники рівнів інсуліну та цукру в крові.

Збільшує міцність кісток. Дослідження, проведене на жінках, які пережили менопаузу, свідчать, що завдяки помірному споживанню пива можуть зміцнюватися кістки, на їхній стан сприятливо впливають мінеральні речовини напою.

Знижує ризик недоумства. Одна з речовин пива – молекула нікотинаміду рибозиду вважається «молекулою молодості», вона покращує захист мозку від вікових хвороб, пов’язаних з його згасанням. Крім того, помірне споживання пива стимулює креативне мислення.

Поділись


Новини партнерів