Лікар-дієтолог перерахувала ідеальні продукти для сніданку

Лікар зазначила, що для гарного самопочуття протягом дня потрібно правильно обирати сніданок.

Справді, снідати треба: сніданок визначає метаболічні процеси, які відбуватимуться надалі в нашому організмі. У першій половині дня, якщо все нормально, людина йде на роботу, займається якоюсь діяльністю, тому їй потрібна енергія. Але потрібний і білок, тому сніданок краще робити насиченим енергією (це вуглеводи, краще складні), — пояснила Соломатіна.

За словами фахівця, гарним варіантом для сніданку будуть різні цільнозернові крупи та каші: вівсянка, гречка, полба, пшонка. У каші можна додавати йогурти чи ягоди.

Можна вибрати інші варіанти, повідомила Соломатіна.

Допустимо, можна зробити сніданок лише білковим, якщо потрібно продовжити відчуття ситості на довгий час. Це може бути омлет із овочами — у цьому плані найідеальніший сніданок: там містяться і білки, і корисні жири, — розповіла дієтолог.

Також добре для сніданку підійде сир, його можна зробити із зеленню, а тим, хто не боїться запаху, — і з часником. Можна почати день із смузі, але він теж повинен містити щось щільне: сир чи кисломолочний продукт. Також в якості сніданку чудово підійдуть сирники.

Сендвіч теж непоганий варіант для початку дня, але його потрібно зробити правильно.

Іноді можна їсти сендвічі, але там має бути цільнозерновий хліб, куряча грудка або шматочок риби, помідор, салатний лист і т. д. Можна робити намазки: змішувати хрін, гірчицю, різні приправи. Можна сирники, хто має час, — вони теж підійдуть, просто мають бути не смажені, а запечені, — уточнила фахівець.

Вищеперелічені варіанти краще чергувати щодня: наприклад, якщо сьогодні людина з’їла сир, то завтра вона може з’їсти кашу, а післязавтра – сендвіч, додала експерт.

Поділись


Новини партнерів