Лікар назвала продукти, які провокують розвиток виразки

Експерт із харчування Ксенія Чорна назвала продукти, вживання яких у багато разів збільшує ймовірність виникнення виразки шлунку.

За словами нутриціолога, захворювання прийнято лікувати ліками, і лише невелика кількість людей звертає увагу на дієту і дотримується її.

Подразнення слизової оболонки провокують алкоголь і цукор, тому вживати їх навіть у невеликій кількості не варто, — сказала нутриціолог.

Також при лікуванні виразкової хвороби пацієнтам слід відмовитися від помідорів, баклажанів та перцю. Справа в тому, що в їхній шкірці і насінні містяться речовини, що подразнюють слизову оболонку.

Поряд із продуктами харчування негативний вплив на роботу шлунка можуть надавати і лікарські препарати, серед яких оральні контрацептиви, інгібітори протонної помпи та нестероїдні протизапальні препарати. У здоровому шлунку стінки захищає спеціальна плівка, але під впливом хелікобактера, при зниженні рівня соляної кислоти слизова оболонка шлунку стає більш сприйнятливою.

Крім цього, вживання зелені та сирих продуктів з високим вмістом вітаміну К може спровокувати загострення деяких захворювань шлунку, а при алергії на такі продукти їх прийом може призвести до смерті.

Поділись


Новини партнерів