Вчені назвали корисні властивості персиків для здоров’я людини

Персики – смачні та корисні фрукти, які по-особливому смакують у спекотний літній день. Біологічно активні речовини, які входять до складу цих плодів, здатні помітно впливати на людський організм.

Як пише “Журнал Академії харчування та дієтології”, дослідження 2013 року показало, що флавоноїди та антоціанідини, що містяться в персиках, можуть збільшувати рівень так званого “хорошого” холестерину і зменшувати кількість тригліцеридів. Таким чином, персики можуть захищати від розвитку хвороб серцево-судинної системи.

Наукова робота 2014 року, що з’явилася на сторінках видання Journal of Nutritional Biochemistry, довела, що поліфеноли зі складу персиків здатні гальмувати ріст злоякісних клітин молочної залози, а також запобігати виникненню вторинних вогнищ пухлин грудей. Для помітного ефекту потрібно вживати два-три персики на день.

Крім того, персики можуть полегшувати симптоми респіраторних хвороб завдяки високому вмісту вітаміну С. Високий рівень калію у цих плодах знижує ризик розвитку остеопорозу. І, нарешті, велика кількість харчових волокон робить персики чудовим продуктом для поліпшення травлення.

Поділись


Новини партнерів