Ароматні, соковиті та м’ясисті! Виявляється, цей яскравий літній фрукт не лише смачний, а й корисний для здоров’я.
Варто зазначити, що абрикоси корисні у будь-якому вигляді: і у свіжому, і в засушеному.⠀
«Сушені абрикоси зберігають свої корисні властивості, вживаються в їжу та застосовуються в кулінарії. Вживати сушені абрикоси слід вкрай помірно, оскільки їхня калорійність у кілька разів вища за свіжі», — зазначає експерт.
Їстівні навіть кісточки. З них готують марципан та цінну олію для косметичних цілей.
Калорійність абрикос відносно не висока – 44 ккал на 100 г. Глікемічний індекс – 34.
При цьому абрикоси є справжнім концентратом вітамінів і мінералів: бета-каротин, В, С, Е, Н, К, РР, калій, кремній, магній, фосфор, марганець, хром, цинк.
Регулярно вживаючи абрикоси, можна підвищити гемоглобін, зміцнити імунітет.
Також ці помаранчеві плоди прийдуть на допомогу тим, хто страждає від запорів — вони відрізняються проносною та сечогінною дією.
Якщо вам потрібно швидко позбутися набряку і привести в норму тиск – з’їжте кілька плодів абрикоса.
Однак є й протипоказання: у стадії загострення захворювань шлунково-кишкового тракту абрикоси краще не їсти.