Високий рівень фолієвої кислоти призводить до раку

Захворіти на рак може кожен. Однак, ви можете змінити свій ризик. Докази виявили зв’язок між популярними харчовими добавками та збільшенням захворюваності на рак простати, хоча докази не узгоджуються.

На жаль, у будь-якої людини може розвинутись рак, але дослідження виявили деякі фактори ризику. Зростає кількість доказів зв’язку між прийомом фолієвої кислоти та раком передміхурової залози, хоча дані суперечливі.

Справді, роль фолієвої кислоти, водорозчинного вітаміну B, у розвитку та прогресуванні раку залишається дуже спірною. Фолат – це вітамін групи В, що міститься у багатьох продуктах.

Більшість рандомізованих клінічних випробувань загалом показали нульовий ефект добавок фолієвої кислоти на біомаркери раку.

Дослідження показали тривожні результати метааналізу шести клінічних випробувань. Мета-аналіз показав 24-відсоткове збільшення захворюваності на рак простати, пов’язане з прийомом фолієвої кислоти.

“Високий рівень фолієвої кислоти в крові пов’язаний з підвищеним ризиком раку передміхурової залози. Якщо ви приймаєте добавки фолієвої кислоти, важливо не приймати надто багато, оскільки це може бути шкідливим. Прийом 1 мг або менше добавок фолієвої кислоти на день навряд чи завдасть шкоди. Більшість людей повинні мати можливість отримувати необхідну кількість фолієвої кислоти, вживаючи різноманітну і збалансовану дієту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів