Вчені назвали позу для сну, яка підвищує ймовірність розвитку тромбозу

Тромби зазвичай формуються у венах ніг, рук і тазовій частині, і є відносно нешкідливими, якщо не починають рухатися. Як пише британське видання Harvard Health, утворенню тромбів можуть сприяти навіть такі фактори, як неправильна поза для сну.

Тіло, що лежить у ліжку, приймає горизонтальну позицію, що виключає посилений приплив крові до кінцівок. Якщо ви спите сидячи, тіло розташоване вертикально, що може призводити до проблем при утрудненому кровотоку. Сон у кріслі з спинкою, що відкидається, може збільшувати ймовірність розвитку тромбозу глибоких вен.

Тромб у кінцівках може утворитися, якщо ноги чи руки перебувають у зігнутому стані протягом тривалого часу. Але якщо вам зручно спати в кріслі зі спинкою, що відкидається, і якщо ви можете нормально відкинути спинку назад, то ризики тромбозу дуже низькі — кажуть експерти, підкреслюючи, що різним людям зручно спати в різних позах.

За словами фахівців Mayo Clinic, іншою потенційно небезпечною позою для сну є сон на спині. У такому разі щелепа та язик можуть ставати перешкодами для повітряного потоку. Це може бути причиною сонного апное, що веде до розвитку хвороб серця.

Поділись


Новини партнерів